Luxe Vakantievilla's

Nederlands

Istrië

In Istrië (Kroatië) biedt Residence Royale een luxe vakantievilla aan. Dit exclusieve vakantiehuis is beschikbaar voor een onvergetelijke vakantie vlakbij het strand van Opatija.

Villa Margot

Istrië - Kroatië
Villa Margot is te huur in Premantura bij Pula (Kroatie), slechts 150 m. van zee. Moderne vakantievilla voor 2 families of een vriendengroep. De villa bestaat uit 2 appartementen met 5 slaapkamers, 3 badkamers, airconditioning, WiFi internet, privé zwembad en zeezicht!
v.a. € 3,100
Bekijken
aircozwembadinternetbbq
Ref.nr. CR076
Max. 10 personen
5 slaapkamers
3 badkamers
 

Een heerlijke vakantie in een luxe villa in Istrië 

 

Istrië is het grootste schiereiland in de Adriatische zee. Het ligt in het Noorden van de Adriatische Zee tussen de Golf van Triëst en de Kvarnar.

 

Door de geografische ligging stond en staat Istrië onder sterke culturele invloed van Italië. De Romeinen noemden dit gebied ooit het Terrae magicae. Want ondanks de vele etnische invloeden heeft toch vooral één cultuur zijn stempel gedrukt op Istrië: de stedelijke beschaving van Venetië, dat meer dan 500 jaar over deze streek regeerde.

 

Istrië is ook nog voor 35 procent met bos bedekt, wat het de grootste groene oase van de noordelijke Adriatische kust maakt. Maar waar je ook bent, de zee is nooit ver weg. De kustlijn is dan ook 455 km lang.  

 

Het ware Istrië ontdek je in het binnenland: groene heuvels en valleien, middeleeuwse vestingstadjes en tussen de uitgestrekte wijngaarden oude, vaak verlaten dorpjes op zacht glooiende hellingen. 

 

Aan de westkant van het schiereiland liggen bekende badplaatsen, zoals Umag, Porec, Rovinj en Pula.

Pula is de hoofdstad van Istrië met veel bezienswaardigheden, terwijl Rovinj, ook wel de parel van Istrië wordt genoemd. De oude middeleeuwse stad met zijn vele omhooglopende straatjes wordt wel eens vergeleken met Portofino in Italië. De middeleeuwse bebouwing loopt door tot aan zee en de kerktoren van de Sint-Eufemiakerk heeft veel weg van San Marco in Venetië. 

 

Opatija is een oude prachtige stad aan de Kvarner Riviera, gekenmerkt door tal van imposante pastelkleurige villa’s en oude hotels, die nog een Habsburgse grandeur uitstralen. 

 

Istrië heeft een Middellandse zeeklimaat, dat garant staat voor heerlijke warme zomers en een zacht voor- en naseizoen. 

 

Residence Royale vond een prachtige luxe villa aan de kust bij Opatija. Huur deze luxe villa voor een onvergetelijke vakantie in Istrië.